LPG’li Araçlar Kapalı Otoparka Girebilir mi?

"LGP’li araç" kullanımı artan benzin fiyatlarıyla beraber ülkemizde oldukça fazla kullanılmaya başlandı. Birçok araç sahibi LPG taktırarak akaryakıttan tasarruf ediyor. Bu durumda aslında birçok sıkıntı beraberinde getiriyor. Bu sıkıntıların başında da "LGP’li araçların kapalı otoparklara giriş yasağı..." Peki, kapalı otoparka girişlerde "LGP’li araçlara engelleme var mı? LPG’li araçların kapalı otoparklara girmesi neden yasak?"

LPG’li Araçlar Kapalı Otoparka Giremez Yasağı

Türkiye’deki mevcut mevzuattan dolayı "LPG’li araçların kapalı otoparklara girmesi net bir şekilde yasaklanmıştır." LPG içerisinde sıkıştırılmış gaz bulundurmasından dolayı, en ufak bir aksaklıkta büyük patlamalara sebebiyet verebiliyor. İşte, Resmi Gazete’de yürürlüğe giren yasa sonucunda LPG’li araçların kapalı otoparklara girmesi de yasaklanıyor.

LPG Araç Kontrolü Nasıl Yapılıyor?

LPG’li araçların kapalı otoparka girmesini engelleyen bazı düzenlemeler de mevcut. Örneğin; LPG’li aracın sahipleri, aracın arka camına “Bu Araç Kapalı Yerlere Park Edilemez” yazısını kesinlikle koymalılar. Bu yasa maddesi Resmi Gazete’de yer almaktadır. LPG’li araç kullanıp, bu stickerleri yapıştırmayanlar büyük para cezaları ile cezalandırılmaktadır.

LGP’li Araçların Kapalı Otopark Kontrolü

LPG’li araçların otoparklara girişlerini engelleyen en önemli unsurlar ise otopark görevlileri. Alışveriş merkezleri ve otellerin kapalı otoparklarına LGP’li araç girişleri yasaktır. Burada yer alan görevliler aracın her bölgesini kontrol etmektedir. Eğer aracınızda LPG bulunuyorsa, görevliler sizleri hiçbir şekilde kapalı otoparka sokmayacaktır.

Kaynak :www.neoldu.com

Sosyal Medyada Paylaş: